Followers

Thursday, November 7, 2013

cuti

salam :)

diam tak diam, da nak smpai ke penghujung tahun 2013 dah kan..rasa kejap je..pergi kerja-balik-kerja-balik, tup tup da nak habis setahun..annual leave ade lagi 13 hari..bila nak amik?? 

haih..ni la salah satu masalah nurse yang kerja shif (eh, ke kat wad saya je?)..apply asyik kena reject..alasan tak cukup staff..ni yang rindu zaman sekolah ni..cuti memang dah diatur..kalo tak dapat, suka-suki ponteng..haha..

zaman sekarang ni, kalau sakit pun susah nak amik MC..ade je la orang lain tak puas hati..nak amik cuti untuk berjimba-jimba lagi la ntah bila..sekarang ni peraturan baru, 7 hari je boleh carry foward ke tahun hadapan..dah tak macam dulu, boleh carry semua..seronok kalo nak cuti untuk kawen..*eh!*

oh mannn, tak boleh jadi!! tak kira, daripada annual leave kena burn, by hook or by crook, nak amik cuti jugak! i need a rest................


p/s: packing baju siap-siap untuk holiday, harap-harap cuti lulus..heheh

4 comments:

i'm shin... i'm inesen said...

besh ar becuti.. rugi tu 6 ari burn begitu saje

Ain Syazana said...

salam cik nurse hehe. keje pun kena rest kannn sis huhu. anyway sy dtg blogwalking sini n follow. tq singgah n follow sy ye :D

fyezrahman said...

shin: tu la..kalo cuti tu gnti dgn duit bes gak..hihi

fyezrahman said...

ain syazana: cmni la nasib..jage org, diri sndr xterjaga..hehe..tq! will visit u soon :)

Related Posts with Thumbnails