Followers

Wednesday, September 25, 2013

bini mat yo mohon maaf

salam :)

bini mat yo mintak maaf?! itu harapan saya..harap-harap menjadi kenyataan..

sebagai orang yang tiada ditempat kejadian, berdasarkan video suara-wanita-maki-hamun-dan-mat-yo-berdiri-buat-muka-blur dan video temubual-pakcik-guard-yang-menyayat-hati, saya betul-betul kecewa dan sedih dengan apa yang berlaku..benda tak masuk akal, sendiri maki hamun, sendiri rakam video, sendiri sebar..motif? kalau gambar, bole la kata 'saya dianiaya, it was superimposed!!'..tapi video ni? *sori, saya buta IT* zzz..

just my two cent, tak kira siapa depan kita, apa pekerjaan dia, berapa umur dia, ape bangsa dia sekalipun, setiap manusia ada maruah dan perlu dilayan dengan baik..kalo die kurang ajar, tak perlu nak jadi 2x5 dengan dia..kalo kita da terbalas dengan jahat jugak sebab kesabaran da hilang, just give one-shot *erk haha* tak payah nak ulang-ulang banyak kali *sayatakbodoh sayatakbodoh sayatakbodoh* daripada tak bodoh, terus betul-betul jadi B*DOH..

sekarang satu malaysia dok maki hamun hang pulak, mana nak letak muka??

tengok muka pakcik ni, sedih tak tau nak habaq lagu mana..


harap-harap bini mat yo mintak maaf secara terbuka, salam dan cium tangan pakcik ni..rakam video gak, bia jadi viral macam dua video yang saya link kan atas ni..semoga jadi pengajaran, dan org lain pun bole stop maki hamun die..memang orang sombong kata 'tak hidup dek puji, tak mati dek keji'..tapi berkat ke hidup tu?? *think* pakcik ni pangkat bapak die kot..ape la...

p/s: biar miskin harta, jangan miskin budi bahasa..semoga jadi iktibar untuk diri sendiri..



No comments:

Related Posts with Thumbnails