Followers

Friday, March 16, 2012

posting :D

posting..yeah, tajuk cerita saya pada kali ini ialah 'posting'..fyi, bagi pelatih-pelatih jururawat, selepas tamat latihan dan menerima keputusan peperiksaan yang memberangsangkan, harapan menggunung tinggi yang seterusnya ialah 'berjaya' dipostingkan..'berjaya' disini bermaksud tidak lagi duduk membina badan dirumah dan poket akan terisi..hehe

harini bakal-bakal staff nurse tajaan Kementerian Kesihatan Malaysia dah tahu negeri posting masing-masing..tahniah tahniah tahniah!! walaupun saya dah 3 bulan bekerja, but still, saya sangat-sangat teruja dengan berita ni..hehe..tahniah la untuk semua rakan-rakan yang berjaya mendapat tempat posting yang diidam-idamkan..kepada yang tercampak jauh ke sabah dan sarawak, insyaAllah ada hikmah disebaliknya..elaun banyak kot kalo duduk sana..hehe..bersyukur aje la daripada menganggur lama-lama, ye dok?!


selamat menempuhi dunia pekerjaan sebenar..menghadapi kerenah pesakit dengan senyuman adalah penawar jika anda rasa nak menangis..serius! banyak-banyak bersabar..orang sakit memang banyak ragam..tapi yang paling meragam sebenarnya adalah pelawat dan saudara-mara pesakit..semoga anda semua dapat mengawal keadaan dengan baik..hehe..

lagi satu, bekerja la dengan ikhlas..sebagai junior staff nurse, banyak sangat benda yang kita kena belajar..tempat baru, peraturan dan cara kerja pun sedikit sebanyak ada yang berbeza..jangan malu bertanya..biar dimarahi jika banyak bertanya, jangan sampai dimarahi kerana buat salah akibat pandai-pandai sendiri..get it?! 

again, congratulation! be prepared..mentally as well as physically..senyum sokmo deh! :D

p/s: panjang umur, jumpa masa konvo nanti, insyaAllah..rindu korang!

Tuesday, March 6, 2012

lebih indah - adera

***
Saat ku melihat senyummu

Dan kau hadir merubah segalanya 

Menjadi lebih indah
Kau bawa cintaku setinggi angkasa
Membuatku merasa sempurna
Dan membuatku utuh tuk menjalani hidup
Berdua denganmu selama-lamanya
Kaulah yang terbaik untukku

***


p/s: senyum banyak-banyak..senyum tu sedekah..spread the 'love' aura to everyone :D
Related Posts with Thumbnails