Followers

Saturday, November 19, 2011

11 petanda dia gay

hi kawan-kawan..lately saya rasa macam banyak sangat dengar cerita pasal gay..ya Allah, kenapa ya? perempuan kan banyak, kenapa nak yang sejenis jugak..tengok search trending kat yahoo pun, topik 'gay marriage' tersenarai dalam top ten..banyak kes lelaki kacak, kerjaya bagus, quite berumur, tak kawen -kawen, rupanya gay..tu mujur tak kawen..ade yang nak menutupi, dia gi kawen..lepas tu isteri makan hati bila tahu husband tu bercintan-cintun dengan kaum sejenis..choi! naudzubillah..mintak jauh la :(

dari Fb..anak sape ni..sedih tengok :(
antara petanda yang saya dapat kesan dari beberapa gay yang dikenal pasti melalui pengalaman dan pemerhatian ialah:
  1. sering memuji lelaki lain kacak/ handsome/ tough/ badan kental tanpa segan silu dan seakan-akan terpukau..highlight word SERING..
  2. sukar memuji/ mengagumi/ jatuh hati kepada wanita..kalau ada perempuan seksi lalu depan mata pun die buat macam tak nampak..bukan takut dosa pandang aurat tapi takde nafsu kat perempuan..
  3. cuba mendapatkan perhatian lelaki yang diminati dengan cara yang pelik..contohnya memberi pandangan/ renungan mata yang tidak berkelip..
  4. update status FB atau blog dengan cara yang suspicious eg. abg xx tak reply msg i..i merajuk taww! mencik die 100x! sukew hati jeww T_T *choi!*
  5. suka pakai t-shirt ketat dan berwarna terang supaya lekuk-lekuk badan nampak jelas dan berniat buat lelaki lain terliur..
  6. suka aksesori cantik-cantik dan meriah macam perempuan..eg. pakai gelang/ cincin/ subang/ rantai dan bawak tote bag pergi jalan-jalan..
  7. selalunya pendiam atau jarang bergaul dengan perempuan..kawan mereka majoriti lelaki..
  8. suka pegi gym/ fitness center sebab boleh cari ramai mangsa/ pelanggan..
  9. suka memasak dan asyik update pasal makanan..
  10. suka bercuti dengan rakan-rakan lelaki dan upload gambar yang suspicious..bila ditanya, mereka cakap ' tu abang aku la'.. *ko ingat orang percaya ke?*
  11. metroseksual..sangat-sangat jaga penampilan..ada banyak barang make-up dan perfume berjenama kalah perempuan..
ini pandangan peribadi saya..saya tulis apa yang saya nampak..actually gay ni susah nak dikesan kecuali korang rapat dengan dia..atau dia ada blog yang korang boleh baca aktiviti hariannya..ada jugak orang kata boleh kenal gay melalui jari..betul ke? wallahualam..

dari google
sedih kan..mereka bukannya tak boleh nak berubah, tapi ramai yang tak mahu..mungkin pernah kecewa dengan perempuan ke apa kan..sudah-sudah la tu..dosa besar, bukan korang tak tahu..hmm..okey, saya sedih..harap-harap sempat bertaubat sebelum ajal..saya doakan kamu.. 

p/s: macamana nak tahu dia gay? takut la :(

11 comments:

myra yusreena said...

gay zaman sekarang da tak segan2 da nak ngku gay..kalau dia minat laki laen, dye straight cakap je..mcm one of my coursemate..adehh

Cik Nathrah said...

euwwwww!!!

i'm shin... i'm inesen said...

woaaa... terasa tau *nanges

bila lelaki suka lelaki.. benda ni bukan penyakit.. tp naluri.. yg org tu sendiri x tau naper ada perasaan camtu.. org len x kan paham

yg jadi penyakit.. bila perasaan tu di iringi ngan perbuatan.. paham paham jer la maksudanya..

moral of the story nya.. kita cuma berdoa.. mintak mintak di jauhkan Allah dari benda ni semua.. sbb ALLAH MAHA PENCIPTA.. kalo kita kutuk.. keji.. hina.. silap silap.. benda tu balik pada kita.. family kita..mungkin pada suami kita ( eh korang ) atau mungkin pada zuriat kita sendiri...

sekian~

faizura rahman said...

myra yusreena: yg mengaku tu takpe la..yg nak berselindung pastu menganiaya hidup org lain, tu parah :(

faizura rahman said...

Cik Nathrah: aikk..sabar2..

faizura rahman said...

shin: ala shin, i know who u are..sbb bnd ni bukan penyakit la doktor/nurse tak le tolong..diri sndr je kne berubah..u kawan dgn i, ok je kan..and its not about u..ade 2-3 org tu, sgt obvious tp tak nak mengaku..dgn mak bapak sekali die tipu..berkat ke hidup?

i'm shin... i'm inesen said...

dia tipu sbb takot parent x leh terima kot.. benda ni agak taboo bagi orang biasa.. orang Islam yak semborono lagi la.. cpt cpt ckp itu xleh.. haram.. dosa besar.. nabi tak ngaku umat.. terus menghukum.. so org semacam ni fobia la..

doakan yg terbaek ek!!!

faizura rahman said...

shin: ade ke parents yg bole terima..satu dlm seribu shin, tu pun kalo ade..org yg buat salah tu, die je tahu apa ada dlm hati dia..apa sekalipun alasan, hidup kne berlandaskan alQuran dan sunnah..yg betul tetap betul, yg salah tetap salah..

org yg buat fitnah, mmg berdosa..kalo kita sndr merelakan diri difitnah dgn buat bnd2 yg mencurigakan dan lari dari norma manusia, pun akn dpt bahagiannya..sooner or later..

seriously, im praying for those yg terlibat, berubah la..many of them hv good looking appearance, good job, good knowledge in islam..tp tak tahu la kenapa boleh jd mcm tu..sedih la shin.. *nanges jugak*

ακιм мʋƨтαզιм said...

Mintak share boleh x?

Anonymous said...

Mengarut

Anonymous said...

Disagree sis. Kwan saya(gay) tpi most kwan dia ialah girls,, sorang lagi (gay) tapi dia bole kawan dengan laki n girls.
Mereka ni jd mcm ni sebab NALURI/NAFSu .
Xbole nk buang tapi ,bole control.
Wallahualam. xbaik judge people mcm ni . bole jd fitnah tuk yg mmbaca .
Sry sis.
Ik , its ur opinion..

Related Posts with Thumbnails