Followers

Saturday, August 6, 2011

hidu sebelum makan

pernah tak korang rasa nak sendawa, tapi angin tu tak nak keluar? die macam tersekat je kat area dada, leher dan tekak korang..rasa nak choking dan tetibe macam nak muntah? tercekik angin?? sounds funny, but its once happen to me! seksa woo! sobs sobs..

penyelesaian saya, genggam tangan dan tumbuk-tumbuk manja bahagian dada belah kiri..kenapa kiri? ntah ek..tapi memang akan keluar la angin tu..hahaha..

baru-baru ni seorang kawan ada memberitahu, sahabat Nabi SAW, Saidina Ali Bin Abi Talib pernah berkata;  apabila kamu ingin makan epal, hidulah baunya terlebih dahulu dan kemudian barulah makan epal tersebut..ini dapat menghilangkan setiap penyakit dan bahaya di dalam tubuh badan disebabkan oleh angin..insyaAllah..


omg..sedap giler!!

thanks Allah, saya memang hantu epal! semoga petua ini dapat membantu :)

p/s: saya memang suka menghidu makanan sebelum makanan tu masuk mulut..bagus rupanya..haha

No comments:

Related Posts with Thumbnails