Followers

Friday, January 14, 2011

trip to langkawi - 3

hari terakhir di langkawi tak kurang menariknya..after breakfast, kami packing dan cheak-out dari tempat penginapan..

depan pintu pun jadi kan! haha
tempat pertama yang kami tuju ialah pusat perusahaan gamat dan herba..ada macam-macam produk gamat kat sini..ape orang kata ek? kalau datang langkawi, tak sah kalau tak shopping barang gamat? ha..ye la kot..bukan setakat minyak gamat biasa je yang ada kat sini, krim gatal, krim kurus badan, semua complete! haha..cayalah!

shooting tengah panas :)
inchik zaini bershoping sakan!
selepas itu, kami ke kota mahsuri..ala, tempat yang ada makam mahsuri, telaga mahsuri, muzium siap dengan mini zoo lagi tu..haha..pelik pulak kan..tiket masuk hanya rm5..kalau malas membaca sejarah yang dipamerkan dalam muzium tu, ada satu bilik tayangan kecil yang memainkan sejarah mahsuri berulang-ulang..menarik..senang nak faham..rasa macam tengah tengok wayang dalam panggung pun ade..tapi cerita epik sejarah la..haha

blogger herry yang kepenatan..haha
kat belakang tu jual air telaga?!
tu mahsuri..sama tak dengan muka saya?! haha

kemudian, aktiviti shopping bermula sekali lagi..banyak sangat coklat..sangat bes ambil gambar dicelah-celah timbunan coklat tu okey!

hj ismail group..tempat shopping terkenal :)
ceh..tak sempat posing pulak! haha
bincang..bincang!!
promosi cuti sekolah?! haha

setelah puas shopping, kami sekali lagi ke dataran lang..kali ni untuk shooting bawah terik matahari pulak..helang pagi dan helang malam tu lain kot..haha..

untuk gambar cantik ini, saya perlu jurugambar hebat spt dibawah..

hebat tak mereka?! haha

untuk art work ini pula, kami perlu seseorang yang berani :)

berani kan blogger ajim green duduk sorang2 dgn semua camera tu!

finally, percutian hebat ini sampai ke penghujungnya..but our friendship and memories remain forever..

kegembiraan terpancar setelah semuanya berjalan lancar :)

tata langkawi..rindu?! yeah pasti! but we have our new plan..so, next trip please :)

finally,lengkap jugak entri ni! thanks for viewing :)

6 comments:

mAiZuRa mAiZaN said...

..wahhh,,bestnya..meh la post coklat sikit,,ngehehe..

btw,, i tag u in a contest..have a look ya..^_^

http://zura-revolution.blogspot.com/2011/01/contest-blog-paling-comel-cantik-dan.html

faizura rahman said...

@ maizura: alahai..coklat da abes la..hehe

okey, will visit u soon..thx :)

ajim said...

wah~ best2!! last post pasal langkawi ni..mmg touching! sob2~

ipasyrani said...

langkawi , best tu

ipasyrani said...

lain kali ajak la sekali

Anonymous said...

best trip ever~!! (:

Related Posts with Thumbnails