Followers

Friday, January 14, 2011

trip to langkawi - 2

hee..sori, entri tertunda lagi..bagi yang belum melihat keseronokan hari pertama di langkawi, boleh klik sini..

hari kedua di langkawi penuh dengan aktiviti yang menarik..pagi-pagi lagi, gadis-gadis dah menghilangkan diri untuk menikmati angin laut..jadi terpaksa la hero-hero keluar untuk membelikan gadis-gadis breakfast..haha..sangat berterima kasih..

cik mastermind sedang sibuk menuruskan acara :)

selepas makan, kami bersiap-siap untuk mengikuti aktiviti yang telah dirancang iaitu island hooping..okey, bagi yang tak tahu, island hooping adalah satu pakej yang akan membawa anda menjelajah ke tiga pulau terpilih yang terdapat di langkawi iaitu: pulau dayang bunting (ada tasik dayang bunting), pulau singa besar (tempat memberi dan melihat helang makan secara dekat) dan pulau beras basah (pantai yang bersih untuk aktiviti seperti snorkelling) dalam masa 4 jam..bayaran yang dikenakan bergantung kepada kepandaian anda memilih agen kerana berdasarkan maklumat, pakej ini ditawarkan pada harga serendah rm35 hingga rm65 seorang..jadi pandai-pandai la ye..hehe


shooting at tasik dayang bunting :)
beware: monkey attack..no bag plastic!!
mereka sangat gagah..haha
permainan budak kecik :p
berenang?!
some scene at tasik dayang bunting :)
shooting sebelum main sukan air :)
banana boat dan selepas terjunam dalam laut! haha
helang di pulau singa besar :)

selepas pulang dari aktiviti pulau, kami bergegas membersihkan diri, solat dan bersedia untuk aktiviti seterusnya iaitu ke cable car dan laman padi langkawi..

shooting di langkawi cable car :)
3 jejaka :)
cik mastermind sangat beria-ia mengambil gambar! haha
705 meter above sea level beb! sejukk!! huhu
6 person in 1 gondola
singgah makan cendol dan laksa tepi airport langkawi :)
jakun beb! orang KL la katakan..haha
okey, pic ni style..like it so much! :D
ape yang saya dan dua jejaka tu sedang buat? haha

sebelah malamnya pula kami ke dataran lang untuk shooting dibawah helang..nampak romantik sikit kan..haha..

eh eh..tak nampak pulak kepala helang!
yeah! yang ni cantik kan?! credit untuk blogger ajim green :)

satu hari yang panjang serta memenatkan dah tentu, tapi value and experience yang dikutip tu menghilangkan segala keletihan yang ada..woot woot seronok!!

ada rasa teruja nak pergi langkawi tak?! hehe

10 comments:

cik Ladies said...

waaa ~~~ seronok nye jalan ramai2 kan ??
nak pegi jugak .. huhu :)

aleen aiden said...

haish,rindu nak spping kat langkawi!hu3

faizura rahman said...

@ cik ladies: hehe..seronok seronok!!

faizura rahman said...

@ aleen: shopping pinggan mangkuk ke shopping coklat? hehe

athirahazni said...

permainan budak kecik? heh~

faizura rahman said...

@ athirahazni: bukan permainan org tua kn? :D

ajim said...

ada2!! nk g shoping coklat ja.. spend rm500 pon snggup la!! (:

athirahazni said...

haha.. ok2.. terasa diri ini muda as always~ haha

faizura rahman said...

@ ajim: coklat ek?! haha..gud gud..i luv chocolate too :)

faizura rahman said...

@ athirahazni: hahaha..perasan sudah~

Related Posts with Thumbnails