Followers

Tuesday, December 7, 2010

trip to hatyai - 3

okey, ni last entry about hatyai..

another bisnes yang sangat berjaya kat hatyai ni ialah foot massage..korang pusing la mana-mana pun, mesti nampak perkataan 'foot massage'..tak pun mesti ade orang sapa "kak, foot massage kak"..haha..dah la pelat..mesti penat die hafal ayat tu kan! hahaha..



jadi, untuk melengkapkan trip ni, saya pun tak melepaskan peluang merasai urutan thai yang tulen..haha..muka berkerut-kerut, bukan sakit sebab die tekan kuat, tapi geli sebab kena pegang-pegang! haha

tak leh letak gambar banyak-banyak..malas nak edit sebab banyak sangat sensored! haha

foot massage ni memang baik untuk kesihatan sebab ianya:
  • Melancarkan pengaliran darah
  • Meningkatkan daya tahan individu
  • Mengurangkan risiko tulang reput
  • Menyeimbangkan kedudukan badan
  • Melancarkan pergerakan
  • Menguatkan otot kaki
  • Mengurangkan risiko kencing tidak lawas
  • Menguatkan tulang dan pinggul
  • Mengurangkan risiko sakit sendi
  • Mengurangkan rasa letih
  • Mengelak risiko sembelit
  • Mengurangkan masalah usus
  • Mengurangkan masalah pada bahagian peranakan

ha..menarik kan! kat malaysia pun ada khidmat urutan kaki ni..lebih dikenali sebagai urutan refleksologi..kalau kat KL, area bangsar tu melambak..oku pulak tu yang urut..sangat berkebolehan ye mereka!

actually banyak point kat kaki kita, kalau korang belajar, merujuk kepada bahagian/organ tertentu badan kita..so bila di tekan-tekan, ada part yang sakit melebihi tempat lain, maknanya ada sumthing wrong kat bahagian/organ tertentu badan kita tu..hmm..bijak tak bijak..

gambar inchik google..klik kalo nak besarkan yea!

korang kene try then komen entri ni okey! bila kena urut, saya rasa geli..serius! haha..kamu yang dah cuba, macam mana?

urut kaki kat hatyai murah kot..untung! hehe

2 comments:

alinac lover said...

yong pon bru balik dr Hatyai

faizura rahman said...

alinac: wah! ade g foot massage tak?? hehe

Related Posts with Thumbnails