Followers

Wednesday, December 8, 2010

haunted changi vs narnia 3D

hari ni saya dapat membalas dendam menonton wayang setelah lima bulan berada di negeri yang takde panggung wayang! hahahahaha (gelak jahat!) alang-alang dah sampai GSC midvalley megamall, terus decide nak tengok 2 muvee sekali gus..kalo ikutkan hati, nak buat marathon, 3 sekaligus..tapi memikirkan tak nak clash dengan time orang balik kerja, time nak balik nanti, hasrat dibatalkan..

so, muvee pertama yang saya tengok ialah haunted changi..pasal old changi hospital, singapore yang berhantu dan tidak digunakan lagi sekarang ni..saya nurse dan saya teruja nak tengok! haha..


ramai orang kata cerita ni tak bes..tapi bagi saya, its okey je..menarik la jugak, memandangkan ia bukan macam muvee biasa..it is a journal-type-story..memang terasa kita betul-betul join aktiviti mencari hantu dorang tu bila tengok muvee ni..captured all da scene using handycam, so boleh bayang la kan kualiti die macam mana..terasa macam kita yang amatur ni yang sedang rakam benda tu, and tengok semula rakaman yang kita buat..nice try!


muvee kedua pulak ialah Narnia: the voyage of the dawn treader (3D). memandangkan saya tak pernah mengikuti narnia sebelum ni, so 1st impression, muvee ni menarik..or maybe pasal yang saya tengok ni 3D? haha..tak tahu la kalo muvee biasa, yang bukan 3D, saya tertidur pulak kan..macam masa saya tengok herry potter..membazir duit tiket je! jalan cerita tak bes langsung! haha..sori..


tengok 3D kan..haruslah amik gambar time pakai spec! hehe
bile tah nak tengok rapunzel..tak sabar! huhu

No comments:

Related Posts with Thumbnails