Followers

Monday, November 8, 2010

genap sebulan..Alhamdulillah :)

syukur alhamdulillah..ye..hari ni da genap sebulan blog chomel ini diwujudkan..alhamdulillah masih bernyawa lagi..bukan hangat-hangat tahi ayam..dari satu entri, da menjadi 49 termasuk yang ini..dari kosong, sekarang da ada 90 rakan-rakan baru..asalnya warna pink, hari ini tetap warna pink yang sungguh sweet macam tuannya..hehe..yang paling menarik, saya dah berjaya membuat favicon sendiri seperti gambar dibawah ni..yup..simple je gambarnya, tapi ini satu kepuasan bagi saya..terima kasih Allah..terima kasih kawan-kawan :)

gambar ni saya guna sebagai favicon yang terpampang disebelah url kat address bar atas tu..takde la bosan sangat asyik tengok simbol B (blogger) kaler oren tu je! hehe

hari ini genap sebulan..dan..saya telah menyambutnya dengan gaya yang tersendiri..macamana?? dengan menduduki peperiksaan subjek surgical nursing! haha..sangat style kan?!

tebal weh buku-buku nursing nih!

petang tadi, saya beli burger..burger bukan sebarang burger..ini burger MAT SALAI yang punya! korang pernah rasa tak? sedap beb! truly malaysian..dari rasa, packaging, orang yang tukang jual sampai la ke masa yang diambil dari menerima tempahan sehingga tempahan siap, memang sungguh malaysia! mamat yang masak burger ni, masak dengan penuh kasih sayang..macam inchik spongebob masak krebi petties~ slow n steady..lapar perut saya tunggu..hehe..tapi takpe, sedap punye pasal kan..daging die sangat juicy..salad, timun, bawang segar-segar belaka..sos cili, sos lada hitam, mayonis, meleleh-leleh menunjukkan betapa pemurahnye mat salai nih! fuh best~

tagline: makan tanpa was-was! memang style~

terima kasih kerana menyokong blog ni..saya sayang kamu semua! :)

13 comments:

si biskut said...

kat bawah tuh burger ker..ingatkan kueh tiaw gumpal..hehe

Yu HaHn said...

cam bez jerk burger uh...nk try nk try...heheh...!

nathirahazni said...

haha.. dah lame la burger nih.. kat johor berlambak.. ^_^ saya rasa die start kat johor kot.. paling best is da mango ice blended+milk.. sedap !!

faizura rahman said...

si biskut: kueh tiaw gumpal?? HAHAHA..lawak pulak!

yu hahn: sedap weh! rugi tak try! hehe

nathirahazni: kat cni saya baru nampak..alamat pengilang die kt kL la..milk? wah sy xminum susu! haha

NICK IRFAN said...

tahniah usia blog dh sebulan!! dan sedapnyer makanan dalam entry ni... yummy2...

faizura rahman said...
This comment has been removed by the author.
faizura rahman said...

nick irfan: thx kawan! kamu semua yang buat blog ni bertahan! hehe

paan said...

xpenah plak tgk burger jenama mat salai nie..

tahniah , sebab terus konsisten menulis blog . :)

faizura rahman said...

paan: sy pun 1st time jumpa burger nih!

nway, thx paan! kamu antara kawan terawal saya dlm dunia blog nih! terima kasih :)

Fiq said...

eh... comeynye misi nie..

aishah~ said...

br sebulan, tp byk follower kamu.. keep it up! ;)

maza said...

aduhaiiii.. meleleh2 air liuq naaa...

minta sikittt..
kat tempat maza ada mr. mc'D jer.. tu pun tak meleleh mcm tu... yg meleleh pun sos cili yg ditepekkan sendiri gitew.. hohoho

faizura rahman said...

fiq: eh eh, ape awk ckp?? hikhik

aishah: kawan-kawan di alam maya ni baik-baik belaka :)

maza: hehe..nnt saya tnya owner mat salai tu, ade delivery service ke tak enh! hehe

Related Posts with Thumbnails