Followers

Wednesday, November 17, 2010

berkorban untuk raya korban

selamat hari raya korban kawan-kawan :) wah..hepinye saya hari ni sebab akhirnya sampai jugak di selayang ku sayang untuk beraya bersama orang-orang tersayang..hehe..by the way, perjalanan dari kota bharu ke kuala lumpur saya kali ni sangatlah menyayat hati!

1st things happen,saya terpaksa beli tiket bas BUKAN transnasional untuk pulang ke KL..alasan, tiada trip trans pada malam raya..uh sangat tak suka! ayah suruh naik flight, saya jual mahal, padan muka! grr..

2nd, bus yang sepatutnya saya naik, akan berhenti di KL mengikut apa yang tertera pada tiket..KL maksudnya hentian putra, tapi last minit, penjaga kaunter suruh saya naik bus yang menuju ke JB dengan alasan bus KL takde..oii TAKDE die cakap??! memang nak kena sungguh company bus tu..tapi nak buat macamana, naik la jugak..

servis serabut!! nah amik ko!

3rd, seat saya dah kena kebas! omg!! dah la hujan lebat, naik bas basah-basah, seat takde..hampeh punye trip la kali ni..eii..nasib baik ada 2 seat kosong kat belakang..tu pun berebut! huh..finally, dapat gak duduk dan tidur..daripada satu couple nih, kalah dalam perebutan seat, sorang kene duduk kat lantai bus..HAHA..kesian..macamana la company tu jual tiket..berlagak macho punye pasal, duduk la mamat tu kat lantai dari KB sampai KL! 8 jam kot..salute la bang! hehe..

4th, tak sampai setengah jam tayar bergolek, bas rosak! HAHA..sumpah lawak..rasa nak giget telinga driver tu!! ada satu pakcik tu tanya, bila bus nak bergerak, boleh pulak driver tu sound: dah siap, JALANLAH!! ciss..orang tanya baik-baik, jawab la elok-elok..no manners punye driver! lebih kurang sejam tergendala, dengan tak tahu ape benda yang rosak tengah-tengah jalan yang gelap gelita (tak nampak langsung ape ada kat luar bus) tayar pun bergolek semula menuju ke destinasi..

5th, memandangkan bus menuju ke JB dan saya ingin turun di KL, driver tu dengan sukahatinya tinggalkan saya di tepi jalan..waaaaaaa!!! serious tepi jalan beb..macam ape je berdiri tepi jalan, dengan beg AF besar kaler merah! haha..nasib baik dalam 5 minit je, ayah saya da sampai di tempat kejadian..

 beg ni ade jongkong emas..berat tahu!!

6th, suppose, selalunya, jika bertolak dari KB jam 9malam, saya akan sampai di KL jam 5pagi..tapi kali ni, bertolak pada masa yang sama, dan tiba di kampung halaman jam 7.50pagi..turun-turun dari kereta ayah, dengar takbir raya dari masjid berhampiran! sayunya rasa hati!! isk isk..besar sungguh pengorbanan saya untuk pulang menyambut raya korban tahun ni..

paling tak boleh blah, selipar saya pun putus! haha..terima kasih la kat company bus tu sebab journey yang paling 'menarik' sepanjang hayat saya nih! confirm, saya TAK AKAN naik bus tu lagi..i benci u!! huh :(

nasib baik ade encik 'double-capital-letter-R' yang sangat sweet..die sanggup datang rumah saya yang 'jauh' ni untuk berjumpa saya dengan alasan nak bertukar-tukar juadah..omg! kamu buat saya senyum sampai cramp pipi! hehe..terima kasih ♥ 



lepas ni rasa nak naik kereta lembu je la..

6 comments:

m!sZ zAL!nA said...

alamak cianyer...

ilman hizami said...

ciannye die...
hehe...
:)

aimi nadiah said...

nasib baik sempat laberaya kan.. klu xsempat mmg lg hangin kat tuan bus tu..

faizura rahman said...

haha..ni lah pengalaman..baru betul korban! hehe

RuZZaiMa said...

company bas ni mmg kuang ajaq!
saya pun penah tekena...
janji bas blom kul 9 mlm...
kul 11 mlm baru ade..da la nk cepat time tu..
ciss! huhuhu

faizura rahman said...

ruzzaima: huhu..tu la..pengajaran ni..len kali xmo naik da bus ni!

Related Posts with Thumbnails