Followers

Sunday, October 10, 2010

saya blogwalking secara jujur

tau blogwalking tu ape? heh kalo xtahu, sile google okey! (haha..saya tak kejam..)

blog = blog la kan..(ke tak tahu jugak?! hehe)
walking = berjalan..
jadi, blogwalking tu, berjalan-jalan di alam maya sambil melawat blog orang lain -sekian-

 
one way traffic? nk kene translate jugak ke? bukan polis traffic atau traffic jam tau! haha..traffic nih merujuk kepada orang-orang yang datang melawat kt blog kite..yang mana beliau meninggalkan jejak yang jelas di shoutbox, yang menyebabkan kite yang teruja akan klik link beliau untuk membalas lawatan..akan tetapi, tanpa kite sedari, beliau sedang melakukan jenayah!!


kenapa?

sebab, one way traffic ni terjadi apabila mereka yang menggunakan software auto blogwalking, meninggalkan tanda di shoutbox kite padahal mereka tidak masuk langsung ke blog kite..so, traffic kite tak meningkat pun..yang sadis, keterujaan kite membalas lawatan konon-konon beliau telah meningkatkan traffic beliau dengan senang lenangnye! ciss!! main kotor pulak yea!!! dosa tau~

saya blogwalking secara jujur ye..kamu macam mana?!


update: nak tahu lebih, try baca blog inchik zalin ni :)

4 comments:

AjimGreen said...

saya pon jujur juga~ insyaallah.

faizura rahman said...

sile la berkempen tentang benda nih..copy and paste kt sidebar blog azim pun boleh kalo nak..free je~ hehe

mekar said...

macamner nak tahu blogwalking cara jujur atau tipu2. sya slalu tinggal pesan kat shoutbox orang suruh masuk blog sya. ada yg berbalas, ada yg tidak. tak tau jujur tak lawatan tu

faizura rahman said...

actually saya pun tak arif sangat pasal one way traffic..tp melalui pembacaan sy kat blog ni, hanya orang yang gunakan software tu je yang tahu die jujur atau tak..setakat saya yg baru belajar blogging ni, memang tak dapat kesan la..try la tanya otai-otai blog nanti :)

http://zalinzone.blogspot.com/2010/10/anti-one-way-traffic.html?showComment=1286599181991#c6974990377764615929

Related Posts with Thumbnails