Followers

Saturday, October 9, 2010

One happy family at home :)

I miss my family so damn much! Isk..bile la boleh balik ni kan~

Tadi mama call and she said: hari ni mama masak lontong, kuah kacang n sambal sotong..da last-last day raya ni kan, kne la celebrate jugak..(ouh apakah dugaan ini ya tuhan!!!)

Hmm..its okey, its alrite, kamon baby fight fight fight! Haha..introducing my family..jeng jeng jeng!

My family contains of 6 members..ayah, mama, along, angah, ude n abang..

Ayah: Abdul Rahman bin Ahmad Sohaimi..he works at KTMB n not a police!! (tak tahu la apsal, majority my friends cakap: fyez, ayah ko polis enh?) ayah saya sangat baik walaupun muka dia nampak garang..haha..ayah orang perak but opah da pindah selayang..dekat sangat..jalan kaki boleh sampai (eh ye ke?)..ayah suke sangat jalan-jalan n capture picture..mana tumpahnya kuah, kalo tak ke nasi..tu pasal la skg da berjangkit kt saya..hehe..

                                                                  time ayah konvo

Mama: Foziah binti Raja Omar..a fulltime housewife..mama sangat suke memasak, menjahit, mengemas dan bermacam-macam me- lagi la..masakan mama sangat best..sampaikan setiap kali balik cuti, saya akan risau (kalo baju tak muat lepas ni, abes laa)..jahitan mama jugak sangat selesa dipakai..tak kisah la kene dengar mama membebel sampai baju saya siap, sebab saya order pattern baju pelik-pelik..(sori ma, pelis jangan anta baju along kat tailor lain, nanti lambat siap..hehe)..She’s Singaporean but since married, she proud to be Malaysian! 

                                                                 fyez-mama-nenek

Along: ini saya la..Nur Faizura..im a degree holder, from UiTM shah alam..ijazah sarjana muda sains biologi..saya pernah jadi kerani, jadi cikgu n now im a nurse! Macam pelik kan? hehe..abaikan..ada masa, kite story bab nih okey!

Angah: Nur Faizira..she’s a lawyer graduated from UUM, sintok..currently work at law firm kat JB..die nih sangat la independent, mengalahkan kakak die..paling tinggi dan paling putih, kakak die kalah jugak! haha..

Ude: Nur Fairuz..currently study at UMS, sabah..die nih saintis pokok! Seorang yang agak senyap, tapi kalo da start bercakap, menusuk ke kalbu beb! Good in analyzing people-walaupun die tak pernah jumpa orang tu..haha..jaga-jaga la korang..

Abang: Rahmat Farid..lelaki tunggal yang sangat dimanjakan..ciss! tak aci betol ko kan!! haha..he’s currently study at MSJC pekan, pahang..this year he will sitting for his SPM..okey, mari sama-sama kita doakan budak nih yea! Lepas SPM, die kene pegi PLKN..yeah! atleast ade jugak adik yang ikut jejak saya..semoga die dapat kem yang jauh-jauh..(nanti ktorg boleh pergi melawat ko!)

                                                              angah-abang-ude

tadi mama call, die tanya: along, ko nak kawen da enh? erk..apakah??

4 comments:

AjimGreen said...

tahniah!! anda telah kenalkan ahli keluarga kamu~ (:

faizura rahman said...

ahhaha..macam la kamu xkenal kan~

fye said...

oh, ily along. ngahahaha

faizura rahman said...

erk..ily too ude! hehe

Related Posts with Thumbnails