Followers

Friday, October 15, 2010

makanan tradisi selangor

okey, disebabkan sekarang saya menetap untuk belajar dan bekerja di kota bharu, tak ramailah rakan-rakan yang berasal dari selangor or kuala lumpur..by truth, dalam kumpulan saya, im only the one yang dari selangor! mostly budak-budak terengganu, some from perak n pahang..adeh..dulu masalah bahasa..tapi alhamdulillah, sekarang da boleh faham la ape orang cakap..hehe

tapi sekarang, ada masalah baru muncul..my group members, keep asking me to cook selangor dishes! omg!! makanan selangor tu ape? puas saya google, n nothing can help! argh! saya rasa, orang selangor makan semua benda yang biasa-biasa kot..tak de la makanan exotic macam 'tahi itik' yang kat kelantan tu..or 'bunga pudak' yang kat kedah..'ulat mulong' sabah pun takde!!

so then, ape yang saya harus masak? plez la kawan-kawan..sape tahu makanan tradisi selangor tu ape? sila tolong saya! yang pasti, bukan yang ini kan?!

                   kalau nak saya masak cekodok pisang hari-hari pun takpe..hehe

ada sesiapa boleh tolong saya??

4 comments:

Mila said...

Orang selangor makan makanan barat kot... hehehe buatler muffin ker, cheese kek ker... steak ker...;)

http://abahmila.blogspot.com/

faizura rahman said...

ahhahaha..tu le pasal! westernfood la pulak kan..kne belajar nih! kang tak pasal2, saya bagi fastfood je~ hehe..thx mila ^_^

AjimGreen said...

kuih kemboja a.k.a kuih bakar. (:
tak pon.. wat spaghetti..tradisi org selangor tuh~
tak pon wat makaroni a.k.a tiub basikal. ;p

faizura rahman said...

spaghetti ngn macaroni tiub basikal? haha
sungguh itali la saya! :)

Related Posts with Thumbnails