Followers

Monday, February 24, 2014

stalker kantoi

hi stalker!

tak sampai sejam i pos article pasal e-day, dah ade orang intip ye! wahhh..curlassss mak! hakhak..siap laju-laju sms menyampai sana-sini nampak! haila..lawak la u! hahaha...thanks sebab suke jaga tepi kain i ye minah..doakan i panjang jodoh *kiss kiss* aminnnnnn!


p/s: mengulor ye kat opis??  ke keje shif macam i gak?haha

blue themed e-day

salam :)

alhamdulillah, tahun ni on our relationship anniversary, we got a big BIG presents..an e-day! hee

actually its an unplanned conversation..suddenly one day, on our routine lunch date, at my fav-nasi-lemak-ayam cafe at his office, he voice out, and of course its not-so-romantic-proposal at allllllllll.......hahaha

                                                    him: next month, pilih tarikh..kita tunang..
                                                    me: haa? *hilang nasi lemak ayam, nampak muka bf je..cis! haha*
                                                    him: ye la..pilih la tarikh, kita tunang..
                                                    me: okey 11 jan 2014! *tanpa fikir panjang..wakaka*

and since that day, discussion made with our parents, majlis risik done a week after, on 24 nov 2013 , and finally the e-day plan comes true on 11 jan 2014..alhamdulillah..


the hantaran is 5 - 7..and all is D.I.Y..my future sister-in-law pun best, rajin D.I.Y gak..da la sesama nurse..hikhik! tapi sekarang die da naik pangkat jadi sister la..i je muda-belia lagi..*pengsan*

from him
from me
actually im not really pandai berseni2 ni..just rasa rajin nak buat..selebihnya hentam saja! haha..and besides the hantaran thingy, the outfit *head-to-toe*, make-up, room deco and goodies bag also was a colaboration D.I.Y work with my mum n my aunt.. sendiri pun terpegun and terharu :p

the goodies bag contains blue-theme mini mathurat, blue-theme love shape container filled with melaka's dodol and blue-theme mini mineral water..untuk budak-budak, the bag is full of jajan..actually my dream is a pink-themed engagement day..tah kenapa tetibe semua jadi blueeeeee! adoi..haha

for adults

for kids

his family
thank youuu for those who coming..my extended family, his extended family who comes far away from sabah and my nursing friends..terima kasih untuk masa, tenaga, buah tangan dan wang hulur-hulur :p terima kasih mama ayah who accepted him as a new family members..love and also thanks for my fiance for makes our dream comes true..insyaAllah jumpa lagi on our big day..pray for us and thanks for reading! :)

p/s: i wrote this for our child references next few decades.. *erk! jauh betol fikir! haha*





Wednesday, November 13, 2013

from the bottom of my heart

salam :)

kind of motivation for today :) seronok bila pesakit sihat dan discharge dengan gembira..also, from the bottom of my heart, i feel bless..alhamdulillah..


p/s: i love my job!

Thursday, November 7, 2013

cuti

salam :)

diam tak diam, da nak smpai ke penghujung tahun 2013 dah kan..rasa kejap je..pergi kerja-balik-kerja-balik, tup tup da nak habis setahun..annual leave ade lagi 13 hari..bila nak amik?? 

haih..ni la salah satu masalah nurse yang kerja shif (eh, ke kat wad saya je?)..apply asyik kena reject..alasan tak cukup staff..ni yang rindu zaman sekolah ni..cuti memang dah diatur..kalo tak dapat, suka-suki ponteng..haha..

zaman sekarang ni, kalau sakit pun susah nak amik MC..ade je la orang lain tak puas hati..nak amik cuti untuk berjimba-jimba lagi la ntah bila..sekarang ni peraturan baru, 7 hari je boleh carry foward ke tahun hadapan..dah tak macam dulu, boleh carry semua..seronok kalo nak cuti untuk kawen..*eh!*

oh mannn, tak boleh jadi!! tak kira, daripada annual leave kena burn, by hook or by crook, nak amik cuti jugak! i need a rest................


p/s: packing baju siap-siap untuk holiday, harap-harap cuti lulus..heheh
Related Posts with Thumbnails